EPB
Vanaf 1 januari 2006 moeten nieuwbouw- en verbouwde woningen, waarvoor een bouwaanvraag ingediend wordt, voldoen aan de Energieprestatieregelgeving (EPB). De woningen moeten een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie (verwarmingsinstallatie, ventilatie, zonne-energie…) halen. Bovendien moet er bij nieuwbouwwoningen voor een minimale en gecontroleerde ventilatie gezorgd worden.

Wat zijn de voordelen van de EPB-regelgeving?

  • investeren in een energiezuinige woning betekent een jaarlijkse besparing op uw energiefactuur.
  • voldoende ventilatie is noodzakelijk om verse lucht aan te voeren en bevuilde lucht af te voeren. Zo leeft u in een optimaal, gezonde woning.
  • Uw woning is later meer waard op de verkoop- of verhuurmarkt.
  • Wie energiezuinig bouwt of verbouwt, draagt zijn steentje bij tot een beter leefmilieu.

Samen met uw architect en aannemer zorgen wij ervoor dat uw huis voldoet aan de EPB-eisen. Wij nemen de  volledige energieprocedure in handen: van de startverklaring tot en met de EPB-aangifte. Zo heeft u als klant de garantie dat uw nieuwe of verbouwde woning volledig voldoet aan alle wettelijke eisen.

Ook voor een EPB-verslaggeving voor kantoren, scholen, industrie en handelszaken kunt u bij ons terecht.

Hoe gaan wij daarvoor te werk?

  • Wij zorgen voor de nodige formaliteiten voor de EPB-verslaggeving, bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning. Wij maken       de startverklaring op en geven deze door aan de overheid.
  • Tijdens de ontwerpfase controleren wij of het ontwerp van uw woning voldoet aan de EPB-eisen. Indien nodig wordt het ontwerp van uw woning aangepast in samenspraak met u en de architect.
  • Er wordt een eindverslag opgemaakt na de bouw van uw woning, dat aangeeft dat uw huis volledig voldoet aan de EPB-normen. Dit eindverslag wordt overgemaakt aan de overheid.

Heeft u bouw- of verbouwplannen, vraag ons dan vrijblijvend een offerte te maken voor het verzorgen van de volledige EPB-verslaggeving.